• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Zastosowanie cyny w branży przetwórstwa

Zastosowanie cyny w branży przetwórstwa

Czy jesteś zainteresowany wykorzystaniem cyny w przemyśle konserwowym od dostawcy firmy AvecGlob? Tutaj znajdziesz niezbędne informacje na ten temat.

Tło historyczne

Konserwacja to metoda ochrony produktów spożywczych przed niszczeniem, konserwowania tee w pojemnikach, które są hermetycznie zamknięte, a następnie sterylizowane przez ciepło. Proces ten został wymyślony po długich badaniach Nicolasa Apperta z Francji w 1809 r. W odpowiedzi na wezwanie rządu do zachowania żywności przeznaczonej do użytku w armii i marynarce wojennej. Natychmiast, w 1810 roku, Peter Durant opatentował użycie metalowych puszek z metalową puszką zamiast szklanych butelek.

Początkowo cynowe puszki składały się z arkusza ocynowanej stali, który był zwinięty w cylinder (znany jako obudowa), na którym blaszkę lutowano ręcznie i od góry. Ta forma została zastąpiona na początku XX wieku przez nowoczesną hydraulikę lub otwartą pokrywę, której elementy są połączone przez zapięcia, które są zaciskane lub ściskane razem.

Dostawca — AvekGlob Company — oferuje różne rodzaje produktów z puszki produkcji krajowej i zagranicznej, która spełnia wymagania norm. Produkty oferowane są w przystępnych cenach od producenta. Dostawca gwarantuje terminowe dostarczenie produktów na dowolny adres wskazany przez konsumenta.

Technologia wykorzystania cyny w produkcji puszek

Nowoczesna puszka wykonana jest z 98,5% blachy stalowej z cienką powłoką z cyny (na przykład cyny). Jest produkowany na w pełni zautomatyzowanych liniach w tempie setek puszek na minutę. Polimerowe masy uszczelniające nakłada się na koniec lub przykrywa szwy, po czym szwy ciała są uszczelniane od zewnątrz przez lutowanie. Tak więc cyna uczestniczy w dwóch etapach produkcji puszek — w produkcji muszli i z ochronną powłoką złączy.

Większość warzyw, owoców, mięsa i produktów mlecznych oraz przetworzonej żywności jest nadal przechowywana w puszkach. Konserwy puszki są wykonane przez wyciskanie na zimno. Korpus puszki jest całym kawałkiem, który ma zaokrąglone dno, a następnie jest zamknięty przez drugą część jako wieczko. Uszczelnienie złącza wykonuje się przez lutownicę, która nie zawiera szkodliwych składników (w szczególności ołowiu). W tym przypadku, po uszczelnieniu, sterylizacji ciepła i chłodzeniu słoików, ściskanie zawartości tworzy częściową próżnię wewnątrz słoika. Próżnia jest tworzona przez specjalnie zaprojektowane uszczelki próżniowe do tych celów. Zakładają wieko słoika, a zawinięcie na wieczku słoika i kołnierz na korpusie puszki zwijają się, a następnie spłaszczają.

Dostawca — AvekGlob Company — oferuje możliwość zakupu puszki w szerokiej gamie profili i aplikacji technologicznych. Produkty można kupić po cenie ustalonej na podstawie norm europejskich i światowych. Wdrożenie jest możliwe w sprzedaży hurtowej i detalicznej, dla stałych klientów funkcjonuje elastyczny system rabatów.